Veelgestelde vragen

Je hebt in de eerste plaats een pop nodig waarmee je kunt oefenen. Zonder een pop blijft het een ‘kijkactiviteit’ waarin je mij vooral aan het werk ziet. Dat is  leuk om naar te kijken, maar spelen met een pop is iets wat je vooral leert door te gaan doen. In mijn cursussen sta je daar nooit alleen in en laat ik je een volgorde doorlopen die je helpt om echt aan de slag te gaan. Je hoeft het nu nog allemaal niet te kunnen, dat komt tijdens de cursus wel. Dat beloof ik je.

Wat  handig is om in de buurt te hebben als je gaat oefenen is een spiegel en/of de camera van je smartphone, daarin zie je hoe jouw pop precies overkomt. Let tijdens het oefenen met een spiegel vooral op je pop en niet op jezelf want jouw publiek doet dat ook niet, die ziet ook vooral de pop.

En natuurlijk een internetverbinding want anders kun je niet online en offline is de cursus niet beschikbaar.

De cursus is het best te bekijken en te volgen via een pc of tablet. Hoe kleiner het apparaat is, hoe kleiner het scherm en hoe meer  je moet scrollen om bijvoorbeeld de oefeningen in de les te bekijken.

Bedenk ook dat de lessen bedoeld zijn om samen met je pop te doen, om tijdens het kijken mee te doen met de voorbeelden en dat je je handen dus vrij moet hebben. Wanneer je ervoor kiest de lessen via een tablet (of mobiel) te volgen, zet het apparaat dan ergens op zodat je je handen vrij hebt. Daar leer je het meest van.

Om in te loggen heb je een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Die ontvang je nadat je je hebt ingeschreven voor een cursus of module.

Je kunt een nieuw wachtwoord aanvragen via jouw accountpagina: https://handpopcoachvakschool.nl/my-account/ 

Op jouw accountpagina. Log in via mijn account, op deze pagina kun je je voortgang volgen en zie je voor welke cursus(sen) je ingeschreven bent. Als je op de cursus klikt, zie je waar je gebleven bent en kun je verder gaan.

Wanneer je via je profiel op jouw cursus hebt geklikt kom je in de cursuspagina terecht. Die ziet er zo uit:

Op de cursuspagina zie je ook een overzicht van alle lessen van de cursus. Bij sommige lessen zie je dit:

Dit betekent dat de les bestaat uit meerdere onderdelen. Als je er op klikt, zie je dit:

De lessen staan in de juiste volgorde voor je klaar.

Als je klaar bent met een les, vink je hem onderin af:

Het bolletje voor de les kleurt oranje in je lessenoverzicht:

Maar er gebeurt nog meer want ook de voortgangsbalk kleurt oranje:

De voortgangsbalk laat zien hoe ver je bent in de cursus.

 

Wil je een video delen, maak dan een eigen YouTube kanaal aan.

In de basiscursus hoef je geen video’s in te leveren om je voortgang te beoordelen. Wil je dat toch doen en wil je dat ik er op reageer? Plaats je video dan op jouw eigen YouTube kanaal en stuur me de link van jouw video toe. Ik open geen video’s die via de mail of Whatsapp worden verstuurd. 

Hoe maak ik een YouTube kanaal?

Een video-bestand is vaak erg groot en kan niet per mail verstuurd worden. Het is handiger om hem ergens neer te zetten en dan de link naar de video te versturen. YouTube is het meest bekende platform en daar kun je gratis gebruik van maken. Het enige wat je nodig hebt, is een Google account. Ook dat is, als je het nog niet hebt, gratis aan te maken. Schiet niet in de stress bij de woordjes YouTube-account, want iets op YouTube zetten, maakt je niet op slag wereldberoemd of voor iedereen vindbaar (was het maar waar). De video’s die je op YouTube zet, hoeven niet gedeeld te worden met de hele wereld, dat bepaal je zelf. Hoe je dat doet, laat ik je in de volgende vraag zien. Nu geef ik je alleen de link naar een uitleg hoe je een YouTube account aanmaakt, dit is ‘m

Hoe upload je een video?

Dat wordt in hier uitgelegd. Voor deze cursus draait het alleen om de link die YouTube aan elke video mee geeft. Je hoeft dus niets te doen met zoekwoorden, beschrijvingen en mag ook een hartstikke vage titel meegeven.

Hoe deel je een video met enkele mensen?

Ik laat het je hier zien

Onderaan elke les en bij elk lesonderdeel staat een oranje knop waarmee je de les afvinkt. Als je een les hebt afgevinkt, blijft hij beschikbaar. Je kunt hem dus steeds opnieuw bekijken als je dat wilt.

Ja, er is een digitaal notitieboek aanwezig. Je kunt tijdens de lessen aantekeningen maken en ze opslaan als een Word-document.

Je kunt via de oranje knop aan de linkerkant contact opnemen met Helen en haar je vraag of probleem voorleggen.

Een jaar. Dat jaar gaat in op het moment dat je een account aanmaakt.

Een maand voordat jouw jaar afloopt, ontvang je een mail als reminder zodat je nog ruim de tijd hebt om de lessen af te ronden en eventuele  aantekeningen op je eigen computer op te slaan.

Na 1 jaar heb je geen toegang meer tot de lessen en wordt jouw account volledig gewist.

Bij de online basiscursussen is er na afloop van de cursussen direct een deelnamecertificaat beschikbaar. 

Dat kun je downloaden via jouw accountpagina:

 

Bij de modules van de opleiding tot handpopcoach worden de getuigschriften niet via de online leeromgeving verstrekt. Je ontvangt je getuigschrift via de post.

O jee, dan heb je ook geen antwoord gevonden dus. Stuur je vraag even naar helen@handpopcoach.nl , dan kom ik bij je terug met een antwoord.

Scroll naar boven