Naar een handpopcoach met een missie (groep 1: 2020 – 2022)

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
gesloten
Begin
Volg deze training  194 uur

In module 3 draait het vooral om jou als coach en trainer en ga je je vaardigheden en je deskundigheid verder ontwikkelen.  Je kunt de pop inmiddels een structurele plek geven binnen je werk en hem betrekken bij alle doelen en handelingsplannen die je uit wilt voeren met kinderen in zowel de een-op-een-, als de groepssituatie. In module 3 ga je nog een stap verder en ga je 10 maanden aan de slag met je eigen deskundigheid en het leren overdragen op anderen.

Want je hebt een missie: je hebt talloze ervaringen opgedaan met de handpop en ervaren welke meerwaarde de pop heeft binnen je werk, hoeveel leuker het is mèt een pop, hoeveel meer informatie je kunt verzamelen zonder daar extra moeite voor te hoeven doen, hoeveel meer mogelijkheden de pop je geeft en hoe dit je als professional heeft laten groeien. Je wilt nu anderen (collega’s, ouders) gaan helpen om de kracht van de pop zelf in te gaan zetten, omdat je hen en de kinderen waarmee zij werken dezelfde ervaringen gunt en daar een begeleidingsplan voor hebt.

Na deze module voel je je capabel met je pop en weet je om te gaan met een diversiteit aan onderwerpen. Je hebt een helder beeld welke meerwaarde de pop heeft voor jouw organisatie en hebt dit omgezet naar een concreet en werkbaar actieplan. Je bent er klaar voor om anderen te leren werken met een handpop.

Duur

Deze module duurt 10 maanden en bestaat uit 12 lessen, 17 weekopdrachten, 6 x groepsintervisie, 6 x individuele intervisie, de online leeromgeving en een werkboek met opdrachten.

In deze module start je met het maken van een persoonlijk ontwikkelingsplan. In september starten we met 6 weken les. Daarna heb je eens per 2 weken les (groepsintervisie of individuele intervisie). In januari is er opnieuw een blok van 6 wekelijk lessen ingepland. Module 3 is een meer individuele module dan de voorgaande modules, je gaat je in deze module vooral richten op jouw eigen werkveld en de mogelijkheden en kansen die daar liggen m.b.t. het inzetten van de handpop als hulpmiddel. Die mogelijkheden en kansen zijn niet voor iedere deelnemer hetzelfde. Daarom volg je naast gezamenlijke lessen en – intervisie ook een individueel intervisietraject waarin jouw specifieke situatie centraal staat.

Studiebelasting totaal = 194 uur

Studiebelasting per week= 5 uur

Diploma

Module 3 wordt afgesloten met het diploma handpopcoach.

Scroll naar boven