Een vliegende start met jouw handpop

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
49
Begin

Aan de slag met je handpop

Een speels, kort programma voor ouders, leerkrachten, pedagogisch medewerkers, kindercoaches, jeugdhulpverleners, groepsleiders en zorgverleners. Je krijgt 12 dagen lang dagelijks een mail van me waarin ik je uitdaag om met jouw handpop aan de slag te gaan. Je gaat oefenen met je spelvaardigheden, went aan het gebruik van je pop en maakt deze herkenbaar en geloofwaardig voor jouw doelgroep.

Waarom dit programma?

De pop is een vriendje voor de kinderen en wordt als veilig, laagdrempelig en uitnodigend ervaren door kinderen, maar ook door dementerende ouderen. Inhoud die via de pop wordt aangeboden kan bij kinderen rekenen op veel enthousiasme en betrokkenheid. Wanneer je slim om gaat met dit gegeven kun je kinderen op speelse manier nieuwe ervaringen op laten doen en activerende opdrachten aanbieden, in elk thema en rondom elk denkbaar onderwerp. De handpop kan een schakel zijn tussen de kinderen en de inhoud die je aan wilt bieden. Je kunt daarbij denken aan:

  • (Leer)activiteiten die onderdeel zijn van jouw programma.
  • (Kring)gesprekken.
  • Het oefenen van (nieuwe) vaardigheden.
  • Dagelijkse/terugkerende situaties waar een kind zich nog geen raad mee weet.
  • Vragen die er bij je leven rondom een kind, maar waar je geen antwoord op krijgt.

Goede redenen om de handpop te betrekken bij jouw activiteiten thuis of op jouw werk en zijn mogelijkheden te benutten. Maar bij de meesten van ons gaat het spelen en werken met een pop niet automatisch. “Waar begin ik?” en “hoe pak ik het aan?” zijn veelgestelde vragen tijdens mijn webinars.  In dit korte programma geef ik je handvatten waarmee je stap voor stap start met jouw pop,  laat ik je zien hoe je jouw handpop geloofwaardig tot leven brengt en vertel ik je ook hoe je hem kennis laat maken met kinderen. Ik geef  je een lijst met bruikbare attributen en wijs  je de weg hoe je hem (of haar) een plek kunt geven in jouw dagelijkse praktijk. Je hoeft het dus niet alleen te doen.

Wat houdt dit programma in?

In dit online-evenement komen 3 webinars langs, en krijg je 10 x een dagelijkse mail met een opdracht. In de opdrachten deel ik een stappenplan met je waarmee je jouw pop tot leven roept, hem beter gaat bespelen en ontdekt wie jouw pop precies is. De uitwerkingen van je opdrachten mag je delen in een besloten Facebookgroep die speciaal voor dit programma is opgericht.

De webinars:

  • In webinar 1 ga ik in op de bewegingen van jouw pop inclusief de mondbewegingen. 
  • In webinar 2 draait het om de stem en het karakter van jouw pop.  
  • Webinar 3 gaat over het kennismaken en introduceren van jouw pop en geef ik je oplossingen voor veel voorkomende struikelblokken zodat je klaar bent om te starten met jouw pop. Voorbereid op mooie ontmoetingen en leuke avonturen. 

Je hoeft er niet het huis voor uit en kunt mee doen op tijden die jou goed uitkomen. De webinars zijn zo samengesteld dat je er niet persé live bij hoeft te zijn om ze toch goed te kunnen volgen. Je kunt ze vergelijken met een online les met een demonstrerend karakter. Wanneer je je inschrijft, heb je 2 maanden lang toegang tot de lessen en de opdrachten. Dat is meer dan genoeg tijd om alle opdrachten af te ronden.

De Facebookgroep:

In de besloten Facebookgroep kun je vragen stellen, ideetjes uitwisselen en ervaringen delen met andere deelnemers aan dit programma. Je zult merken dat je niet de enige bent die….. ook niet de enige bent die….. en zeker niet de enige bent die….. Veel deelnemers herkennen zich in de verhalen van elkaar en dat schept niet alleen een band, maar ook veiligheid en kracht. Want je kunt elkaar dus ondersteunen en stimuleren, je doet het niet alleen. Wij zijn er voor je en begrijpen dat het niet alleen leuk is, maar soms ook best spannend. De Facebookgroep blijft na afloop van het programma beschikbaar zodat je nog een poos een klankbordgroep hebt.

Scroll naar top