Beginnerscursus: De handpop als hulpmiddel in het onderwijs

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
249
Begin
Volg deze training  Gemiddeld 20 uur

Een handpop heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Hij heeft een positieve uitwerking op het pedagogisch klimaat, de betrokkenheid van de kinderen wordt groter, je krijgt via de pop informatie over de kinderen, kinderen laten meer van zichzelf zien in hun contact met de pop en zo kan ik nog wel even doorgaan.

De handpop er niet alleen voor de kinderen dus, hij helpt ook jou bij het uitvoeren van je werk. Maar ja, hoe doe je het? Hoe begin je en hoe blijft het leuk voor jezelf en voor de kinderen? Laat me je helpen en ga snel en gericht aan de slag met jouw pop. Ik heb een beginnerscursus voor je ontwikkeld waarin je stap voor stap aan de slag gaat om van jouw pop een levendig en geloofwaardig wezentje te maken.

Jouw pop gaat tijdens de cursus uitgroeien tot een heus hulpmiddel waarmee je fantastische activiteiten in je klas kunt ontplooien. Waarmee je kinderen uit gaat dagen meer te vertellen, mee laat doen met een spelletje, laat oefenen met nieuwe vaardigheden, samen spelen, leert omgaan met zichzelf en de ander, helpt om grenzen aan te geven en te verleggen. Maar ook het aankaarten van thema’s en onderwerpen komt aan de orde. Ik laat je zien hoe je jouw pop kunt introduceren zonder dat de groep op tilt slaat of je jouw pop moet redden uit de handen van een stel overenthousiaste en schreeuwende kinderen.

En het goede nieuws is dat je daarvoor geen groot speltalent hoeft te zijn. Bij een pop als hulpmiddel draait het veel meer om weten wat je aan het doen bent dan om de perfecte uitvoering. En dat ga ik je leren in deze cursus, als je wilt, starten we vandaag nog! We starten met de basisvaardigheden rondom het tot leven roepen van je pop. Je leert jouw pop bewegen, de handen gebruiken, geeft hem een stem, laat hem praten en denkt na over een karakter dat aansluit bij jouw pop en jouw situatie. Jouw pop wordt een vriendje dat jouw kinderen kan gaan helpen en ondersteunen.

Je leert hoe je jouw pop interessant en uitdagend kunt maken (en houden). Daarna ga ik je leren hoe je jouw pop in verschillende onderwerpen kunt betrekken zodat je via jouw pop hoort wat er nu eigenlijk in de kinderen leeft.

[uo_expiration_in]

Wat leer je in deze cursus?

Training Inhoud

Uitklappen