actief

Naar een handpopcoach met een missie (groep 1: 2020 – 2022)

In module 3 draait het vooral om jou als coach en trainer en ga je je vaardigheden en je deskundigheid verder ontwikkelen. Je kunt de pop inmiddels een structurele plek geven binnen je werk en hem betrekken bij alle doelen en handelingsplannen die je uit wilt voeren met kinderen in zowel de een-op-een-, als de groepssituatie. In module 3 ga je nog een stap verder en ga je 9 maanden aan de slag met je eigen deskundigheid en het leren overdragen op anderen.

Want je hebt een missie: je hebt talloze ervaringen opgedaan met de handpop en ervaren welke meerwaarde de pop heeft binnen je werk, hoeveel leuker het is mèt een pop, hoeveel meer informatie je kunt verzamelen zonder daar extra moeite voor te hoeven doen, hoeveel meer mogelijkheden de pop je geeft en hoe dit je als professional heeft laten groeien. Je wilt nu anderen (collega’s, ouders) gaan helpen om de kracht van de pop zelf in te gaan zetten, omdat je hen en de kinderen waarmee zij werken dezelfde ervaringen gunt en daar een begeleidingsplan voor hebt.

In deze 9 maanden: Maak je een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) waarin je je vastlegt waar je je als handpopcoach op wilt gaan richten. Krijg je elke maand een opdracht die gericht is op jouw POP. Krijg je regelmatig een uitdaging die je uit gaat voeren. Breng je jouw rol als handpopcoach binnen jouw organisatie in kaart. Leer je hoe je jouw collega’s mee kunt nemen in jouw enthousiasme voor de pop. Maak je een begeleidingsplan waarmee je collega’s basisvaardigheden gaat aanleren. Presenteer je jouw plan van aanpak binnen jouw organisatie.

Na deze module voel je je capabel met je pop en weet je om te gaan met een diversiteit aan onderwerpen. Je hebt een helder beeld welke meerwaarde de pop heeft voor jouw organisatie en hebt dit omgezet naar een concreet en werkbaar actieplan. Je bent er klaar voor om anderen te leren werken met een handpop.

Deze module duurt 9 maanden en bestaat uit 2 live trainingsdagen 5 gezamenlijke livestream lessen, elke maand groepsintervisie, elke maand indivuele intervisie, de online leeromgeving en een werkboek met opdrachten.

Scroll naar top