Over ons

Wie geven jou les?

Helen Meurs -docent
JaNee - assistent

Ons verhaal

Ik ben al meer dan 25 jaar gegrepen door de magie van de handpop, wordt nog steeds erg blij van het contact dat ik zie ontstaan tussen kind en pop en ben een vakvrouw die gericht is op de dagelijkse praktijk.

JaNee is mijn assistente en de eerste handpop die ik exclusief voor handpop.nl (mijn toenmalige bedrijf) liet ontwerpen.

Ze is de belichaming van de babbelende pedagogische handpop. Met JaNee ontstond het idee om kinderen spelenderwijs uit te dagen hun grenzen aan te geven. Dat idee is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een veelzijdige aanpak waarmee we kinderen helpen zichzelf te uiten, zichzelf en de wereld om hen heen beter te gaan begrijpen. De pop die het leren leuker en veel makkelijker maakt.

Erkend door het Crkbo

Wat deelnemers zeggen:

Door de cursus heb ik het werken met Bart weer helemaal opgepakt. Mijn collega deed ook mee en samen gaan we er nu echt voor zitten om onze poppen een plek te geven in het nieuwe thema. Ik vond de cursus heel leerzaam, maar ook veel. Ik wil alles altijd graag perfect doen en had niet altijd genoeg tijd om te oefenen in de praktijk. Helen gaf mij het vertrouwen weer terug dat ik dit kan en dat het niet erg is als er een keer iets mis gaat. De kleine tips en aanwijzingen hielpen mij heel erg. Wat ik nu beter kan dan voor de cursus is structuur aanbrengen in het gesprek. Ik bepaal nu de onderwerpen en spring niet meer van de hak op de tak.
Diana
Pedagogisch medewerker
Ik ben bezig met een programma voor kleuters waarbij ik een handpop (Klara de kip) wil gebruiken en wist niet goed hoe ik het aan moest pakken met de pop. Toen kwam de cursus langs. Ik vond de vorm, de online lessen via Zoom wel een beetje spannend, omdat ik dat nog niet eerder gedaan had en niet goed wist wat ik daarvan moest verwachten. Maar het was vooral heel leuk, ik vond het een leuke groep en keek echt uit naar de lessen op donderdag. Het was als een soort cadeautje voor mezelf. Ik heb veel aan de cursus gehad. Er ging een hele nieuwe wereld voor me open, op deze manier had ik nog niet naar een pop gekeken.
Ineke
ZZP-er in natuureducatie
Ik volgde de cursus omdat ik een goede start wilde maken met Mees. Het leek me spannend om dingen voor te moeten doen en bekeken te worden door andere cursisten maar die spanning was snel weg toen we elkaar eenmaal gezien en gesproken hadden. De opbouw en inhoud van de cursus was erg fijn, heel compleet en ook duidelijk. De manier van lesgeven zo onlive was ook heel goed te doen en wat heerlijk om op deze manier te kunnen deelnemen aan deze cursus. Niet meer de deur uit en fijn tijdstip. Ik vond het ook heel erg prettig dat alle lessen werden opgenomen zodat je het op een later tijdstip terug kon zien. Door de cursus heb ik geleerd hoe ik Mees een karakter en een stem kan geven en ook hoe ik haar het beste kon introduceren aan de kinderen. Het is zo heerlijk duidelijk hoe Helen alles rustig uitlegt. Door haar (jaren lange) ervaring kan ze heel goed vertellen hoe of waarom iets het beste werkt op een bepaalde manier, dat is zo fijn.
Anke
Gastouder & ouder
Ik heb in het verleden een workshop gevolgd en had mijn pop al een poos niet meer gebruikt. Ik wilde haar weer tot leven roepen en wist niet zeker of dat zou gaan lukken via deze cursus. Na de eerste les wist ik al dat ik de cursus me zou gaan helpen. Ik ben de cursus eigenlijk gaan doen om de pop weer te gaan gebruiken in de klas, maar ben met verlof en heb haar daar nog niet echt voor gebruikt en heb vooral geoefend op mijn zoontje. Die vertelt niet heel veel uit zichzelf, maar toen Sophie (de pop) vragen aan hem ging stellen merkte ik dat hij tegen haar meer vertelt en ik op die manier dus meer te weten kom. Dat is een fijne bijkomstigheid. Ik vond de lessen fijn en de cursus goed opgebouwd. Ik vond het fijn dat er tijd tussen de lessen zat zodat ik kon oefenen en de tips kon toepassen. Wat ik nu anders doe dan voor de cursus is dat ik niet meer gelijk denk in een activiteit van een half uur en veel kleinere stappen neem.
Leonie
Leerkracht & ouder
Scroll naar boven